Sirius

Yekra Player

Yekra is a revolutionary new distribution network for feature films.

Sirius

“Sirius” is a feature length documentary that follows Dr. Steven Greer – an Emergency Medicine doctor turned UFO/ New Energy researcher – as he struggles to disclose top secret information about classified energy & propulsion techniques. Along the way, Dr. Greer investigates new technology and sheds light on criminal suppression. He accumulates over 100 Government, Military, and Intelligence Community witnesses who testify on record about their first-hand experiences with UFOs and with the cover-up.

In the course of his research Dr. Greer is asked to look at an amazing find: a humanoid specimen, 6 inches long from the Atacama Desert. Not until 2012 was he given permission to take bone samples and DNA from the specimen. At that same time a pre-eminent geneticist, hearing of this find, offered to do DNA testing. He enlisted an MD from the same university,- world renowned for his work with skeletal anomalies, to view the x-rays and CT scans. Their expertise along with Dr. Greer’s expansive knowledge of the subject bring more questions than answers. Where did this “Atacama Humanoid” come from? Are there others like it? What does it say about the origin of the human species?

While on this odyssey, the audience gains a whole new perspective on technology, human evolution, and clandestine organizations who have manipulated and controlled the public for centuries.

dinsdag 28 juni 2011

Subsidie 2.0

Nu subsidie een hot item is vandaag de dag en iedereen er een mening over heeft heb ik een beetje zitten brainstormen, want ik ben wel van mening dat subsidie wel een bepaalde functie en doel kan dienen.

Het idee is niet nieuw, het komt eigenlijk uit de koker van Rita Verdonk maar dan anders. In elke gemeente wordt er wel subsidie verstrekt echter weten maar weinig mensen waaraan. Misschien staat er wel het een en ander op websites van de gemeentes maar lang niet alles. Het zou fijn als als mensen makkelijk zouden kunnen zien waar subsidie aan besteed wordt in hun gemeente en hoeveel.

De overheid geeft ieder jaar aan hoeveel subsidie er per gemeente beschikbaar is. Vervolgens kunnen mensen naar de website gaan en zien hoeveel subsidie er dat jaar beschikbaar is en wie er allemaal uit die subsidie pot willen snoepen.

De mensen die gebruik willen maken van een subsidie regeling moeten hun aanvraag zo goed mogelijk omschrijven en hun doelstelling heel goed duidelijk maken. Bezoekers van de site kunnen dan aangeven wie ze de subsidie wel of niet gunnen. Om dit zo eerlijk mogelijk te laten verlopen kan men gebruik maken van het Digi-ID.

Er zijn natuurlijk erg veel subsidie aanvragen en om mensen dan maar één keuze te geven zou niet eerlijk zijn. Dus stel we laten mensen vijf keuzes maken en ze mogen maar één stem per aanvraag uitbrengen. Dit voorkomt dat mensen vijf keer op dezelfde aanvraag stemmen en ook een keuze moeten maken uit de andere aanvragen.

Het kiezen zou ieder jaar in januari en februari kunnen gebeuren. In die periode krijgen mensen de mogelijkheid te kiezen welke subsidies er verstrekt gaan worden. Het resultaat hiervan zal zijn dat de aanvragers zich moeten laten zien! Zich moeten inspannen om mensen te overtuigen van hun aanvraag! Laten zien dat je de subsidie ook verdiend! Na februari verstrek de gemeente de subsidie aan de meest gekozen aanvragers en houd de voortgang bij.

Op deze manier kan gemeente en overheid zien waar de behoeftes echt liggen en niet waar zij denken dat deze horen te liggen. Het geeft de burgers meer controle over een deel van hun belastinggeld en hoe deze besteed wordt. Dat is regeren 2.0 vooruit zien, burgers controle terug geven. Ik weet zeker dat de partij die dit er doorheen kan krijgen, bij de volgende verkiezingen een minister president levert. Zolang ik dat natuurlijk nog niet ben.

7 opmerkingen:

  1. Hahaha ben het voor een van de eerste keren eens met je eens :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi geschreven ouwe. Zit een grote kern van waarheid in. Als jij nou minister-president wordt, wil ik wel vice worden

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste Ries,

    Jouw idee gaat ervan uit dat het mensen interesseert en dat is (helaas) niet zo. Mensen die niets om kunst en cultuur geven, gaan niet de moeite nemen om allerlei voorstellen van kunstenaar door te lezen. Pas als er iets wordt neergezet wat niet bevalt, Kabouter Buttplug bijvoorbeeld, komen mensen in actie.
    Ten tweede zullen de mensen die WEL gaan stemmen, projecten steunen die in hun smaak vallen, ze gaan geen subsidie toekennen aan kunst die ze niks zegt en waarbij ze vooraf misschien ook helemaal geen voorstelling kunnen maken. En in een stad met 50% "Allochtonen" zou het dus weleens zo kunnen zijn dat er meer geld gaat naar Kaapverdisch volksdansen, Marokkaanse breien en Turkse liederen zingen, dan jou kennende, JIJ zou willen :-)
    Ik snap best dat je de geldstromen van subsidie transparanter wilt maken, maar kijk eerst maar eens hier http://www.dkc.rotterdam.nl/smartsite2109671.dws om te bestuderen hoe R'dam het nu doet :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. EN ook als je wel gaat stemmen, er zijn 19 gebieden voor subsidie, van Dans tot architectuur, van amateur muziek tot professioneel theater. Dus STEL dat op iedere discipline 10 kunstenaar zich inschrijven, dan moet je dus 190 plannen doorgaan zitten spitten. DAT GAAT NIEMAND DOEN! zelfs niet voor je plezier.
    Met andere woorden, een klein clubje, die volgens jou nu al parasiterend door de staatsruif slurpen (HAHA nee dat zou jij nooit zeggen, maar ik ken er wel een paar op twitter :-) Zullen zich verdiepen en gaan bepalen wat er komt, dus je creëert met je eigen idee een 'nieuwe'culturele elite :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Mike,

    Het is een voorzet voor een plan. Als je zegt dat mensen zich weinig interesseren in kunst en cultuur is het misschien een idee die mensen daarvoor wel te interesseren. M.a.w dat die kunstenaars die nu vaak op de achtergrond een gesubsidieerd leventje lijden zich bekend maken en gaan laten zien dat ze elke cent die ze krijgen waard zijn.

    En ja als er een wijk is die voornamelijk bestaat uit allochtonen zal daar inderdaad meer behoefte zijn voor het een dan voor het ander. Dat bedoel ik de burger bepaald waar de behoeftes liggen en niet de overheid. Daarnaast als je in een clausule laat opnemen dat er een balans moet zijn is dat probleem ook weer getackeld. Ik bedoel balans kan niemand tegen zijn. Zowel, weten we ook gelijk wat voor vlees is de kuip hebben.

    Het hele idee is om mensen meer te betrekken bij kunst en cultuur en kunstenaars en cultuur gekkies meer hun best te laten doen om in contact te komen met de mensen die er niet veel mee hebben en die te overtuigen van je genialiteit.

    Ik ben juist van mening dat er nu een culturele elite is waar je vanaf moet. Mensen hebben geen idee wat er allemaal speelt. Zo website en mensen de keuze geven kan die drempel verlagen. En een beetje artistiek iemand heeft toch wel de overtuigingskracht mensen warm te maken voor een project. Daarnaast kunnen kunstenaars groepen vormen die gezamenlijk voor een subsidie gaan zodat mensen niet uit 10 kunstenaars hoeven te kiezen maar gewoon uit 1 die er 10 vertegenwoordigd.

    Het grote probleem wat er nu in mijn ogen is, is juist dat die groepen die een beroep doen op subsidiegelden erg vaak op de achtergrond blijven, het liefst zo stil en onopvallend mogelijk opereren en publiciteit meiden. Ik weet het dat is een gevoel, maar volgens mij niet geheel onterecht.

    Op het subsidie portaal kan iedereen zijn ei kwijt en subsidie aanvragen en de mensen waar ze het voor doen mogen daar uitkiezen.

    Sorry ik vind het nog steeds een briljant idee.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @Richard

    Volgens mij is het probleem dat JIJ je niet genoeg betrokken voelt bij het culturele leven. Jij weet niet niet wat er speelt omdat je nu al niet leest waar je geld naar toegaat. Je kan alles nalezen op http://www.dkc.rotterdam.nl/Rotterdam/Internet/Diensten/dKC/cijfermatig%20overzicht%20plus%20moties.pdf

    Waarom zou je als groep "het liefst zo stil en onopvallend mogelijk opereren en publiciteit meiden." ??? Dat is je reinste onzin! Iedere groep WIL zich JUIST dolgraag binden aan een vast publiek en zoveel mogelijk publiciteit genereren.

    En als laatste "Daarnaast als je in een clausule laat opnemen dat er een balans moet zijn is dat probleem ook weer getackeld." DIT haalt je hele idee juist onderuit! Jij zegt meeste stemmen gelden (of zoiets) dus als je dan gaat zeggen JA MAAR dan is er teveel van het ene, dus moet er balans komen, WIE GAAT DAT DAN BEPALEN? Ben je terug bij af!

    Sorry Richard het heeft heel veel haken en ogen!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @Richard

    (ff opnieuw :-)

    Als ik het goed begrijp wil je mensen meer betrekken bij kunst en cultuur (in hun stad), door ze 'zeggenschap' te geven over 'hun' subsidiegeld. Dat is een nobel streven!

    Hoe meer mensen op een prachtig, leuk, gezellig, (buurt) evenement elkaar ontmoeten, hoe beter dat is voor de sociale coherentie.

    Het mooie van dat soort dingen is dat je, als consument, altijd kan genieten van het eindproduct. Mensen vragen zich zelden af welke inspanningen, tijd en geld er inzit om zoiets op te zetten. Ze hebben er wel een mening over en zeker als ze ervoor betaald hebben. Dat mag en moet.

    Elk goed bedrijf heeft een Reasearch en Development afdeling (R&D) en daar betaal je ook voor als consument. Of het nu gaat om werkende medicijnen of briljante sportschoenen die investering in expertise is onmisbaar voor het verder ontwikkelen van je product.

    Een goed orkest, band, dansgroep of schilderij ontstaat alleen als er een proces achter zit. Een mogelijkheid om de tijd te hebben om iets moois te maken. "Oefening baart kunst".

    Het is DIT element wat ik nog mis in jouw "Beste idee van Nederland"

    Wil je daar nog eens over nadenken?

    BeantwoordenVerwijderen